web design

Freelancer sau firmă de web design?

Nu încape nici o îndoială. Alegerea dvs. trebuie să se îndrepte către prima variantă. Cu excepția cazului în care nu doriți o aplicație web foarte complexă, care ar depăși posibilitățile de lucru ale unui singur om.

Servicii web design freelancerPrincipalul argument în favoarea recomandării mele este diferența mare de preț pentru aceeași calitate. Gândiți-vă că apelând la o firmă, de fapt plătiți, pe lângă munca designerului care vă proiectează și realizează situl, și asigurările acestuia și taxele către stat, plus cheltuielile firmei cu întreținerea sediului, salariul secretarei, salariul managerului, cheltuieli importante de investiții etc. etc. etc.

Pentru a putea acoperi toate cheltuielile de mai sus, o companie este nevoită să practice prețuri mult peste ceea ce pretinde un independent.

Veți întâlni firme care vă oferă pachete integrate de servicii constând în designul sitului, hosting, promovare și chiar asigurarea unui domeniu .ro "gratuit". Fiți siguri că nimic nu este gratuit. Totul se va regăsi în prețul final al sitului plătit de dvs.

Riscul major în cazul în care apelați la un freelancer constă în posibilitatea ca acesta să se dovedească lipsit de profesionalism. Fie nu își va duce treaba la bun sfârșit, fie produsul său nu vă va mulțumi. În cazul acesta va trebui să căutați alt designer și să reluați negocierile. Ceea ce înseamnă un timp prețios pierdut în lupta cu concurenții.

Atenție, deci, pe cine angajați! Este bine ca înainte de a semna un contract, să cereți designerului să vă prezinte un model al viitoarei pagini. În felul acesta puteți să vă faceți o idee despre capacitatea acestuia de a respecta cerințele dvs. în mod satisfăcător și să faceți mici modificări.

Poate vă întrebați de ce un web designer sau un web developer renunță la libertatea sa și preferă să devină salariatul unei firme. Din păcate e destul de greu să te concentrezi și pe realizarea siturilor în sine, să acoperi și activitatea contabilă, să îți cauți și clienți ... și tot așa. Vă spun asta din proprie experiență. Mulți preferă să aibe un venit mai mic dar sigur. Depinde și de aptitudinile dar și de structura psihică a fiecăruia.

Încă un mic sfat. Indiferent cui încredințați sarcina realizării paginii dvs. web, respingeți sugestia unui site bazat pe un template, oricât de atrăgător și de ieftin ar fi acesta. S-ar putea să aveți surpriza ca pagina biroului dvs. de avocatură să evoce unui client, în mod ciudat, o crescătorie de pui. Trebuie să fiți conștient că există și o memorie vizuală.

designer independent,
Felix Preda  

 

Comision: 10%

# Este al dvs.
# Simplu și cinstit.

Citiți aici!  


Tutoriale Adobe Photoshop


! cele mai frumoase tutoriale Photoshop

! cel mai ușor mod de a învăța să folosiți Photoshopul

Citiți aici!  

:: Servicii web pentru întreprinderi mici și mijlocii ::
DreamStyler © 2002